Izvor:
22.11.2016 u 19:29
0

ŠEF DIPLOMATIJE SERGEJ LAVROV BESAN: Kidnapovanje ruskih vojnika na Krimu je nezakonita provokacija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kažeda je ukrajinska obaveštajna služba koja je kidnapovala dva ruska vojnika na Krimu, time izvela provokativan potez.

Dok Moskva tvrdi da su ruski vojnici oteti na Krimu, Kijev tvrdi da su ti vojnici dezerteri ukrajinske vojske i da su privedeni na teritoriji pod kontrolom Ukrajine, prenosi Rojters.

"Verujemo da je to bila nezakonita provokacija ukrajinske obaveštajne službe protiv ruskih građana na ruskoj teritoriji. Naše službe za spovođenje zakona se bave tim slučajem", rekao je šef ruske diplomatije.

Britanska agencija navodi da su pripadnici ukrajinske službe bezbednosti u ponedeljak priveli dva ruska vojnika u blizini granice sa Krimom.

Lavrov je danas, takođe, rekao da i dalje nema izgleda za novi ministarski sastanak takozvane Normandijske četvorke, koju čine Rusija, Nemačka, Francuska i Ukrajina, pošto plan za Donbas, koji ministri treba da odobre, još nije usaglašen, dodaje Tas s.

"Spoljnopolitički pomoćnici lidera Normandijske četvorke održavaju stalne međusobne kontakte. Međutim, novi ministarski sastanak Normandijske četvorke zavisi od plana koji se može odobriti, a takav konsenzus još nije na vidiku", zaključio je Lavrov.

B92
Foto: Diplomatija.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter