Izvor:
21.11.2016 u 15:06
0

Novi američki predsednik skoro tri decenije pokušava da napravi dobar posao u najvećoj zemlji sveta: Svi Trampovi neuspesi u Rusiji

Novi američki predsednik Donald Tramp je više puta pokušavao da napravi biznis u Rusiji, ali nijednom nije uspeo. Prvi put je posetio Moskvu u julu 1987. U memoarima je to putovanje nazvao "fantastičnim iskustvom". Napisao je da je odseo u hotelu "Nacional" nedaleko od Kremlja u najstrožem centru Moskve, u "Lenjinovoj sobi". Za vreme tog putovanja je pregovarao sa rukovodiocima Državnog komiteta za inostrani turizam SSSR-a. Razgovaralo se o gradnji hotela luks kategorije u centru ruske prestonice. Na kraju od toga nije bilo ništa.

Nekoliko godina kasnije, u decembru 1996, Tramp je razgovarao sa zamenikom moskovskog gradonačelnika zaduženog za građevinu, Vladimirom Resinom o rekonstrukciji hotela "Rusija" i "Moskva". Kompletan posao bio je vredan 300 miliona dolara. Ni tada dogovor nije postignut. Čak se na istu temu ponovo pregovaralo 2004. godine, ali ni tada se ni o čemu nije dogovorio.

U novembru 2007. kompanija "Drinks Amerikas holdings", koja je potpisala ugovor sa Trampom, pokušala je da plasira na rusko tržište brend "Tramp votka". Zato je u novembru u Moskvu stigla prva i ispostavilo se poslednja pošiljka od dve hiljade kartona "tramp votke". Cena je bila vrlo visoka, čak 40 dolara za flašu. Taj brend votke je prestao da se proizvodi još iste godine.

U junu 2008. godine "Tramp organizejšen" je objavio da planira gradnju elitnih stanova i hotela u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sočiju. O tome je govorio Trampov sin na moskovskom skupu "Nekretnine u Rusiji". Trampova firma je vodila pregovore i o gradnji 58-spratnog nebodera koji bi bio sličan onom u Njujorku koji se zove "Tramp kula".

U novembu 2013. Donald Tramp je posetio Moskvu, gde se odvijao Izbor za je mis sveta. Pre toga je zaključio ugovor sa vlasnikom "Krokus grupe" Arasom Agalarovom o prenosu ekskluzivnih prava na sprovođenje konkursa u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama. Sa Agalarovom Trmap je vodio i pregovore o gradnji nebodera, a u Podmoskovlju su planirali da prave apartmane. Tramp je tada očekivao i da će se sresti i sa predsednikom Putinom, ali navodno je taj susret otkazan – u poslednjem trenutku.

ZAHTEV PREKO "TVITERA"

Novi predsednik SAD je kritikovao brodvejski mjuzikl "Hamilton" zbog oštrih kritika koje je jedan od glumaca, Brendon Viktor Dikson, sa bine uputio novom potpredsedniku Majku Pensu, koji je tokom obraćanja glumca napustio salu. Tramp je na svom tviter-nalogu zatražio od glumaca i producenata predstave da se "odmah izvine Pensu zbog užasnog ponašanja" i dodao svoju ocenu predstave za koju kaže da je "dosta precenjena".

ROMNI DRŽAVNI SEKRETAR?

Budući potpredsednik SAD Majk Pens izjavio je da se o Mitu Romniju "ozbiljno razmišlja" kao o državnom sekretaru. I savetnik Trampa Rajns Pribus potvrdio je da je "moguće" da se mesto državnog sekretara ponudi kandidatu republikanske stranke na predsedničkim izborima 2012. godine Mitu Romniju. Romni i Tramp sastali su se u subotu u Trampovom golf klubu u Nju Džersiju, ali nisu poznati svi detalji razgovora.

Novosti.rs
Foto: The real deal

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter