Izvor:
21.11.2016 u 02:55
0

NATO zvaničnik tvrdi: Rusija se šepuri u Siriji, ali ne provocira

Predsednik Vojnog komiteta NATO Petr Pavel izjavio je da razmeštanje ruske mornarice kod sirijske obale ne bi trebalo shvatati kao neprijateljski čin. Rusija je, kako je rekao za francuski L Mond, izazvala pometnju među zapadnim liderima, ali Moskva ne želi da uruši svoju reputaciju.

"Trebalo bi pogledati iza događaja, iza toga da se vojni potencijal Rusije, kao i vojno prisustvo te zemlje stalno povećava. Moskva želi da pokaže da poseduje vojnu moć i zahteva poštovanje za nju. Ta vojna moć se koristi u politicke svrhe", rekao je Pavel.

NATO general smatra da je cilj Moskve da se vrati u vrh međunarodne političke scene i da zbog toga razmeštanje mornarice, na čelu sa nosačem aviona "Admiralom Kuznjecovim" ne treba shvatati kao provokaciju ili neprijateljsku nameru.

"Moskva pokazuje svoj kapacitet i sredstvo za sprovođenje samostalne operacije ukoliko bude smatrala da je to potrebno", istakao je Pavel.

Moskva je u Sredozemno more poslala, pored nosača aviona, ratnu krstaricu, protivpodmornicke razarače i brodove za podršku.

Mondo.rs
Foto: Ilustracija Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter