Izvor:
18.11.2016 u 03:08
0

Velika vojna ofanziva: Krstarećim raketama Rusija udarila na džihadiste u Siriji (video)

Sofisticiranim krstarećim raketama, ispaljenim iz bombardera, ruska vojska gađala položaje džihadista Islamske države u Siriji. Avioni su poleteli sa ruske teritorije pre nego što su ispalili rakete sa Sredozemnog mora, dva puta su pravili pauze za gorivo i prešli su ukupno 11.000 kilometara, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

"Bombarderi su leteli iznad voda nordijskih mora i istočnog Atlantika", navelo je rusko Ministarstvo odbrane ne navodeći druge detalje.

Drugi avioni, Su-33, poleteli su sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov" na Sredozemnom moru i još neki iz vojne baze u Siriji. Ruska vojska je navela da su u tim napadima uništeni komandni centri, skladišta oružja i municije, kao i fabrike za proizvodnju vojne opreme Islamske države.

Rusija, koja od 30. septembra 2015. gađa položaje džihadista u Siriji, od ove nedelje gađa te položaje sa nosača aviona "Admiral Kuznjecov", koji se nalazi duž sirijske obale.

RTS
Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter