Izvor:
17.11.2016 u 00:42
0

Bahatost ili nešto drugo: Bob Dilan ne dolazi u Stokholm po Nobelovu nagradu

Ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Bob Dilan neće doći na ceremoniju dodele nagrada u Stokholmu, saopštila je danas Švedsk akademija.

Akademija je navela da je Dilan rekao da "želi da može da lično primi nagradu, ali da je to zbog drugih obaveza nažalost nemoguće".

Američki kantautor rekao je krajem oktobra da prihvata Nobelovu nagradu za književnost čime je prekinuo dvonedeljno ćutanje od kada mu je dodeljeno to najviše svetsko priznanje za njegov ukupan rad.

On je rekao da je "ostao bez reči" kada je čuo da je postao prvi muzičar kome je dodeljena ova nagrada i da "veoma ceni tu čast".

Rok muzičaru i pesniku data je Nobelova nagrada za književnost 13. oktobra uz obrazloženje Nobelovog komiteta da je nagrađen za "stvaranje novih poetskih izraza u okviru velike američke pesničke tradicije".

Odluka da Dilan dobije Nobelovu nagradu za književnost naišla je na pohvale, ali i kritike iz sveta književnosti. Neki pisci navode da je nagrada zaslužena, kao i da su pesme i poezija blisko povezani. Drugi ipak smatraju da je priznanje nezasluženo otišlo u Dilanove ruke.

Novosti.rs
Foto: AFP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter