Izvor:
15.11.2016 u 15:48
0

Trampov čovek od najvećeg poverenja: Vučižev prijatelj novi državni sekretar SAD!

Bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Ðulijani je vodeći kandidat za državnog sekretara SAD u administraciji novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, prenosi danas Rojters informaciju izvora upućenog u situaciju.

Agencija navodi tvrdnju istog izvora da se razmatra i mogućnost postavljanja Džona Boltona, koji je bio ambasador SAD pri UN u administraciji predsednika Džordža Buša Mlađeg, za novog šefa Stejt departmenta.

Rojters podseća da je Ðulijani (72) bio jedan od naglasnijih i najvažnijih pristalica Trampa tokom predizborne kampanje i da je često držao uvodne govore za novog šefa Bele kuće, napadajući žestoko demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton.

Navodi se da je Ðulijani podržavao Trampa od samih početaka kampanje i da su njih dvojica prijatelji dugo godina.

– Ako Rudi želi to, dobiće to", rekao je u emisiji "Keli fajl" na televiziji "Foks njuz" bivši predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa Njut Gingrič, koji je dodao da bi možda Ðulijani bio zainteresovaniji za funkciju državnog tužioca SAD, ili ministra za državnu brezbednost.

Gingrič ipak smatra da bi Ðulijani obavljao sjajan posao kao Trampov državni sekretar.

– On je već poznat širom sveta – naveo je Gingrič.

Rojters navodi i da je senator iz Alabame Džef Sešns, koji figurira kao kandidat za ministra odbrane, viđen juče kako ulazi u "Trampovu kulu" u Njujorku.

Tanjug
Foto: Twitter/politico

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter