Izvor:
12.12.2019 u 09:57
0

ZLOČIN SE NE PRAŠTA: U Teksasu izvršena 22. smrtna kazna

Američka savezna država Teksas pogubila je zatvorenika osuđenog da je ubio svog nadzornika, a to je 22. smrtna kazna izvršena u ovoj godini u SAD.

Prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama izvršeno je 25 pogubljenja, pa je ta država bila sedma na svetu po broju smrtnih kazni, prenosi Rojters.

Otkad je ponovo uvedena smrtna kazna 1976. godine, savezna država Teksas ima najvišu stopu pogubljenja zatvorenika.

Četrdesetšestogodišnji Trevis Ranels je pogubljen smrtonosnom injekcijom u Hantsvilu zbog ubistva Stenlija Vajlija (40) 2003. godine.

U zimu 2003. godine Ranels je radio kao domar u zatvoru, u kom je služio sedamdesetogodišnju kaznu zatvora zbog dve provale i razbojništva.

U jutro 29. januara, Ranels je bio uznemiren jer nije imenovan za berberina i tada je rekao jednom od zatvorenika da će "nekoga ubiti".

Ranels je prišao Vajliju s leđa i presekao grlo nožem za podrezivanje.

Tokom suđenja 2005. godine, Ranels je priznao krivicu, za šta je njegov advokat rekao da je "čin kajanja", ali mu je dosuđena smrtna kazna.

Izvor: tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter