Izvor:
10.12.2019 u 18:18
0

ZELENSKI: Pravac razvoja Ukrajine biraće isključivo narod!

Ukrajina nikada neće ustupiti svoju teritoriju i neće dozvoliti da se utiče na pravac njenog kretanja i razvoja, saopštila je ambasada te zemlje u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je nakon sastanka u "normandijskom formatu", koji je održan u Parizu, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski istakao nekoliko principa kojih će se Ukrajina držati na putu uspostavljanja mira na istoku države.

Kako se navodi, prvi je nemogućnost federalizacije, s obzirom da je Ukrajina unitarna država, dok je drugi nemogućnost uticanja na pravac kretanja i razvoja zemlje.

Ukrajinska država tu ima jasan stav, navodi se u saopštenju, a u tom je smislu predsednik Zelenski naglasio da je "Ukrajina nezavisna, samostalna, demokratska država, čiji će pravac razvoja uvek birati isključivo narod Ukrajine".

Treći je princip nemogućnost kompromisa prilikom rešavanja situacije na istoku Ukrajine putem ustupanja teritorija unutar međunarodno priznatih granica. Za svakog Ukrajinca Donbas i Krim predstavljaju deo Ukrajine – poručio je Zelenski, a navedeno je u saopštenju Ambasade Ukrajine.

Izvor: Tanjug
Foto: edition.cnn.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter