Izvor:
09.12.2019 u 13:59
0

ZARIF PREBACIO LOPTU AMERIKACIMA: Iran je spreman za potpunu razmenu zarobljenika!

Ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif izjavio je danas da je Iran spreman za potpunu razmenu zarobljenika sa Sjedinjenim Američkim Državama, a na svom je Tviter nalogu napisao: "Lopta je u američkom dvorištu".

– Nakon što smo ove nedelje dobili taoca, u potpunosti (smo) spremni za sveobuhvatnu razmenu zarobljenika – napisao je Zarif.

Teheran i Vašington razmenili su u subotu zatvorenike – student postdiplomskih studija na američkom univerzitetu Prinston oslobođen je u Iranu u zamenu za iranskog naučnika koji je držan u SAD, tokom retkog čina diplomatske saradnje dve zemlje, posle višemesečnih tenzija.

Tokom razmene, koja je obavljena u Cirihu, iranski zvaničnici predali su američkog studenta kineskog porekla Sijuea Vanga, koji je bio u pritvoru u Teheranu od 2016. godine, u zamenu za naučnika Masuda Solejmanija, kojem je suđeno u saveznoj američkoj državi Džordžiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter