Izvor:
19.11.2019 u 08:54
0

SUKOBI U BEJRUTU: Stotine demonstranata blokiralo zgradu parlamenta! (FOTO)

U centru Bejruta izbili su manji sukobi kada je na stotine demonstranata pokušalo da spreči poslanike da dođu do zgrade parlamenta.

AP navodi da bi danas trebalo da se održi sednica parlamenta uprkos demonstrantima koji su besni zbog odlaganja formiranja vlade.

Demonstranti dovode u pitanje ustavnost održavanja sednice u odsustvu vlade.

Stotine mladih blokiralo je sve ulaze u zgradu parlamenta, a prilikom koškanja sa pripadnicima policije za razbijanje demonstracije žene su napravile barijeru između dve strane da bi sprečile sukobe.

Liban je u ozbiljnoj političkoj i ekonomskoj krizi, mesec dana nakon pokretanja protesta, konstatuje Rojters, napominjući da za sada nema naznaka da su lideri postigli dogovor o novoj vladi koja bi trebalo da nasledi odlazeći kabinet Saada Haririja, koji je podneo ostavku 29. oktobra.

Hariri je podneo ostavku suočen s talasom protesta protiv vladajućih političara koji su krivi za veliku korupciju i uvlačenje Libana u najgoru ekonomsku krizu od građanskog rata 1975-90.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter