Izvor:
14.11.2019 u 14:36
0

PUKAO KRIJUMČARSKI LANAC Rumuni prebacili u EU 580 migranata

Rumunska policija uhapsila je četiri osobe koje se sumnjiče da su deo bande koja je prokrijumčarila skoro 580 migranata u kamionima preko rumunskog grada Timisoara ka zapadu, saopštio je danas Evropol.

Istragu je pokrenula nemačka policija prošle godine, kada su uočili migrante iz Sirije i Iraka kako u kamionima iz Mađarske i Češke ulaze u tu zemlju, a u operaciji su učestvovale i policije Austrije, Grčke, Češke, Mađarske i Velike Britanije.

U poslednjoj fazi operacije u Rumuniji uhapšese su četiri osobe iz kriminalne grupe koja se sastoji od 36 članova i koja je zaradila više od dva miliona evra.

Krijumčari su migrante prebacivali u kontejnerima u kojima najčešće nije bilo kiseonika. U sklopu operacije, ranije su u Češkoj uhapšena četiri vozača kamiona i osuđeni na 20 meseci do pet godina zatvora, dok je još jedan vozač uhapšen u Mađarskoj.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter