Izvor:
08.11.2019 u 20:55
0

SEVER ZEMLJE POGODILO STRAŠNO NEVREME: Žena stradala u bujici! Stanovnicima naloženo da se evakuišu!

Najmanje jedna žena je izgubila život nakon što je danas delove Britanije pogodila oluja tokom koje je za manje od 24 sata pala količina kiše koja padne za mesec dana.

Žena je stradala u bujici u mestu Darli Dejl u Derbiširu.

Britanija je izdala više od 100 upozorenja zbog poplava, a stanovnicima u delovima severne Engleske savetovano je da se evakuišu iz svojih domova usled zabrinutosti da su im životi ugroženi, nakon što je za manje od 24 sata pala mesečna količina padavina.

Na desetine ljudi bile su zarobljene u jednom šoping centru u gradu Šefild preko noći, a oko 100 osoba spasili su vatrogasci u gumenim čamcima iz drugog tržnog centra u blizini, prenosi Rojters.

Najveća je zabrinutost za kuće u pet oblasti oko reke Don u blizini grada Donkastera, gde su vlasti navele da je uporna kiša izazvala jake poplave, jer je vodostaj dostigao rekordne visine i predstavlja opasnost po život.

Stanovnicima ovih oblasti preporučuje se da se odmah evakuišu – saopšteno je iz uprave Donkastera, uz savet ljudima da "potraže utočište kod porodice i prijatelja". Navedeno je i da su uspostavljeni prihvatni centri.

Iako je većina ozbiljnih poplava zahvatila centralnu i severnu Englesku, bilo je više od 100 drugih upozorenja širom zemlje gde je Agencija za životnu sredinu upozoravala da su poplave takođe moguće.

Obilna kiša poremetila je i železnički transport u mestima oko Šefilda i drugim pogođenim područjima, dok su mnogi putevi takođe zatvoreni.

Strašno je videti užasne poplave širom severa Engleske – izjavio je na Tviteru premijer Boris Džonson i zahvalio službama i volonterima koji pomažu ugroženim porodicama.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter