Izvor:
06.11.2019 u 13:35
0

ZVANIČNO RASPUŠTEN BRITANSKI PARLAMENT: Liberalne demokrate obećale ulog u vrednosti od dve milijarde funti!

Britanski parlament zvanično je raspušten u ponoć, što znači da su poslanicima prestali da važe poslanički mandati, dok će ministri nastaviti da obavljaju svoju dužnost.

Tim povodom susret britanskog premijera Borisa Džonsona sa kraljicom Elizabetom trajao je oko 20 minuta, jer iako su poslanici već odobrili održavanje izbora 12. decembra, kraljica treba da potpiše kraljevsku proklamaciju kojom potvrđuje da je okončan mandat parlamenta, preneo je BBC.

Susretom sa kraljicom u Bakingemskoj palati, Džonson je obeležio službeni početak predizbornog perioda pred izbore koji će biti održani 12. decembra.

Očekuje se da Džonson da izjavu pre nego što se obrati građanima na svom prvom skupu tokom petonedeljne predizborne kampanje.

Džeremi Korbin je izjavio da su Laburisti dobro pripremljeni i krajnje odlučni da osvoje moć da transformišu zemlju.

Partija zelenih, pokrenula je kampanju obećanjem da će investirati 100 milijardi funti godišnje u klimatske akcije.

Libaralne demokrate su obećale da će uložiti 2,2 milijarde funti godišnje u mentalne zdravstvene službe, koje će biti obezbeđene povećanjem od jednog procenta poreza na dohodak.

Tekstom u "Dejli telegrafu" kako bi obeležio početak konzervativne kampanje, Džonson je Britaniju uporedio sa super automobilom blokiranom u saobraćaju zbog Bregzita, dodajući da ako uspeju da završe Bregzit, postoje stotine milijardi funti ulaganja koje samo čekaju da preplave zemlju.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter