Izvor:
22.10.2019 u 19:40
0

AMERIČKI SENAT: Velikom većinom glasova odobren ulazak Severne Makedonije u NATO!

Američki Senat odobrio je danas velikom većinom ulazak Severne Makedonije u NATO, kao 30. članice Severnoatlantskog saveza.

91 senator je glasao za ulazak Severne Makedonije u NATO, dok je dvoje bilo protiv.

Američka agencija podseća da je ta zemlja već dugo pokušavala da se učlani u NATO, ali da ju je u tome sprečavao spor oko imena zemlje koji je imala sa Grčkom.

Grčka je zbog toga blokirala ulazak Makedonije u NATO od 2008. sve dok nije postignut sporazum o novom imenu zemlje, koja se sada zove Severna Makedonija.

Očekuje se da će Severna Makedonija i zvanično postati 30. članica NATO tokom samita lidera Alijanse u decembru, u Londonu.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter