Izvor:
02.11.2016 u 20:38
0

Šojgu poručio NATO paktu: U ratu smo, protiv vas preduzimamo …

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu kaže da Rusija mora da preduzme odbrambene mere kao odgovor na jačanje NATO snaga na granicama Rusije i Belorusije.

– Sjedinjene Američke Države i ostali članovi NATO-a aktivno jačaju svoje potencijale na zapadnim granicama Rusije i Belorusije, otvarajući nove baze i razvijajući vojnu infrastrukturu. Postoje stalni pokušaji da nametnu svoju volju koristeći ekonomski i politički diktat, kao i vojnu silu – rekao je Šojgu, a preneo Tas.

U toku je informativni rat, dodao je on.

Na zajedničkoj sednici ruskih i beloruskih ministarstava odbrane, Šojgu je naveo da te akcije NATO-a potkopavaju stratešku stabilnost i teraju Rusiju da preduzme odbrambene kontramere.

– Visok nivo bilateralne saradnje i dogovorene pozicije u vezi sa globalnom i regionalnom stabilnošću pomažu da se ojača odbrambeni potencijal Rusije i Belorusije –r ekao je on.

Ruski ministar odbrane je naveo da Rusija posebnu pažnju posvećuje jedinicama i formacijama u zapadnoj vojnoj oblasti sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, kao i merama operativne i borbene obuke.

On je kazao da se vojna saradnja Rusije i Belorusije "aktivno razvija" i da je zajedničko delovanje dobar mehanizam u odbrani dve zemlje.

Tanjug
Foto: twitter.com/mod_russia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter