Izvor:
02.11.2016 u 18:42
0

Kakav šok: Mladi princ poginuo, vozeći motor na ulicama Londona!

Filipo Korsini, naslednik jedne od najstarijih kraljevskih porodica iz Firence, poginuo je u nesreći vozeći motor na ulicama Londona.

Filipo Korsini je izgubio kontrolu i podleteo pod točak teretnog kamiona, nedaleko od stanice Najtsbridž.

Mladi Filipo bio je član čuvene porodice iz Firence koja vuče korene još iz Srednjeg veka, a čiji je predak bio papa Klement XII.

Korsini (21) je skliznuo pod točak kamiona koji ga je zatim vukao 15 metara po ulici, a Hitna pomoć je po dolasku na lice mesta mogla samo da ustanovi smrt nesrećnog mladića.

Poslali smo ambulantna kola, kao i dodatnu ekipu bolničara. Svi su stigli na lice mesta za manje od tri minuta. Nažalost, mladiću nije bilo spasa – rekla je portparolka londonske Hitne pomoći za "Standard".

Vozač kamiona naglo je zakočio nakon što je princ podleteo pod točkove, ali je zbog brzine kojom se kretao imao trag kočenja od oko desetak metara. Vozač je uhapšen pod optužbom da je "nemarno upravljao vozilom", odveden u policijsku stanicu gde je ispitan, nakon čega mu je određen pritvor na mesec dana.

Prema podacima kojima raspolaže list "Standard", Korsini je bio na putu ka univerzitetu "Ridžent", gde je studirao međunarodno poslovanje.

– Bio je tako dobar momak. Sedeo sam pored njega u slušaonici. Svi smo bili šokirani kada nam je stigla poruka o njegovoj smrti – rekao je jedan od kolega mladog princa.

Korsinijevi roditelji, Dučio i Klotilda Korsini žive u San Kasćanu u Val di Pesi, oko 16 kilometara južno od Firence, saopštili su italijanski mediji.

Porodica je veliko bogatstvo stekla zahvaljujući trgovini vunom, a zatim kroz bankarske poslove. Lorenco Korsini, predak tragično nastradalog Filipa, 1730. godine izabran je za papu, koji je kasnije postao poznat pod imenom Klement XII.

Blic
Foto: Twitter/CBS6Albany

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter