Izvor:
20.10.2019 u 15:21
0

DEMONSTRANTI PRAVE HAOS U LIBANU: Pritisak na premijera sve veći! (FOTO)

Demonstranti u Libanu izašli su danas na ulice širom zemlje da bi nastavili da vrše pritisak na libanskog premijera Saada al Haririja, kako se približava rok koji je on sam odredio za usvajanje preko potrebnih ekonomskih reformi u zemlji.

Protesti protiv vlade počeli su u četvrtak i okupili su sve segmente libanskog društva, koje za ekonomsku krizu krive političku elitu.

Demonstranti su marširali ulacama širom zemlje organizujući svojevrsnu festivalsku atmosferu na otvorenom.

Sa zvučnika se mogla čuti nacionalna muzika i pozivi na pad vlade.

Hariri, koji predvodi koalicionu vladu, dao je svojim partnerima u petak rok od 72 sata za pristanak na reforme koje bi mogle da izvedu zemlju iz ekonomske krize, nagoveštavajući da bi ako se to ne dogodi mogao da podnese ostavku.

On je optužio svoje rivale da opstruiraju budžetske mere koje bi omogućile korišćenje 11 milijardi dolara koje je obećao Zapad, a koje bi pomogle u sprečavanju ekonomskog kolapsa.

Najnovij talas protesta i nemira u Libanu, za koji Rojters navodi da je "najveći u decenijama", izbio je zbog povećanja troškova života i novih poreskih obaveza.

U nove poreske obaveze bila je uključena i taksa za pozive preko aplikacije "Votsap", koju je vlada ukinula odmah po izbijanju protesta.

U pokušaju da umiri demonstrante, ministar finansija je posle sastanka sa premijerom Saadom al Haririjem saopštio da su se dogovorili da u novi budžet ne budu uključene nikakve dodatne takse.

Izvor: Tanjug
Foto:
youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter