Izvor:
18.10.2019 u 15:36
0

MERKEL: Podržavam ideju o reformi procedura pristupanja EU (FOTO)

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da podržava ideju Francuske da se proces pristupanja EU učini transparentnijm, ali i reverzibilnim.

Izražena je želja, pogotovo od strane Francuske, koju sam podržala, da procedure budu transprentnije, a da početak pregovora automatski ne znači i njihov uspešan završetak. Radiću na tome u narednom periodu – poručila je Merkel.

Angela Merkel je na kraju samita u Briselu izrazila žaljenje što nije bilo konsenzusa među liderima EU o otvaranju pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom.

Nemačka smatra da je uz ispunjavanje određenih uslova moglo da dođe do otvaranja pregovora, ali nije bilo jedinstvenog stava o tome. Vratićemo se na ovo pitanje pre samita o Zapadnom Balkanu 2020. godine – poručila je Merkel.

Angela Merkel nakon samita lidera EU u Briselu kaže da nije tajna da su tokom rasprave o proširenju Francuska, Holandija i Danska imali rezervu prema daljim koracima Skoplja i Tirane.

Ona je ocenila da EU sada mora da blisko i snažno radi sa zemljama u regionu kako bi što je moguće više ublažila udarac ovakve odluke.

Razočarenja će, svakako, biti – zaključila je Merkel.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter