Izvor:
08.10.2019 u 15:51
0

SEBASTIJAN KURC NASTAVIO RAZGOVORE O BUDUĆOJ AUSTRIJSKOJ VLADI: Susret sa šefom Slobodarske partije!

Lider Narodne partije Austrije (OVP), koja je pobedila na prevremenim parlamentarnim izborima, Sebastijan Kurc nastavio je danas razgovore o budućoj austrijskoj vladi, susretom sa šefom Slobodarske partije (FPO) Norbertom Hoferom, koji je poručio da njegova stranka, za sada, nije spremna za ulazak u vladu.

Hofer je, posle razgovora, novinarima kazao da su dve stranke jedinstvene da nova vlada mora savladati izvesne izazove, a to su pre svega borba protiv lošeg ekonomskog trenda u svetu, kao i bezbednost.

Teme su bile i ekonomske posledice Bregzita i konflikt u Siriji, naveo je on, ističući da su to dve teme sa kojima se nova vlada mora suočiti.

Govoreći o mogućoj novoj koaliciji, Hofer je kazao da najpre mora „puno stvari da sredi u svojoj stranci“.

Ponovio je da izborni rezultat FPO, koja je izgubila mnogo u poređenju sa izborima 2017, nije nalog za ulazak u vladu.

Međutim, ako dođe do neuspeha u formiranju nove vlade, najavio je da će sazvati Predsedništvo FPO kako bi iznova analizirali stanje.

Hofer računa da će Kurc najpre pozvat druge stranke na dalje razgovore i da će ga šef OVP pozvati tek ako ne bude u mogućnosti da sa drugima uspostavi koaliciju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/GloriaMagazinSrbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter