Izvor:
08.10.2019 u 11:19
0

MERKEL: Sporazum o Bregzitu samo ako VB ostavi Severnu Irsku u carinskoj uniji!

Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla britanskom pemijeru Borisu Džonsonu da je "malo verovatno" postizanje sporazuma o Bregzitu, osim ukoliko Velika Britanija ne ostavi Severnu Irsku u carinskoj uniji.

Merkelova je rekla da bi Nemačka mogla bez problema da napusti EU, ukoliko bi to želela, ali da Velika Britanija ne može to da učini ukoliko Severna Irska ne ostane u carinskoj uniji – prenosi Rojters pozivajući se na svoj izvor.

Merkelova je rekla i da je ona mislila da EU ima veto na britanski izlazak iz carinske unije.

Kako ocenjuje Rojters, taj razgovor je "postavio novu poziciju koja znači da je nemoguće postići dogovor o Bregzitu ni sada niti u u budućosti."

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter