Izvor:
08.10.2019 u 09:58
0

IRSKI PREMIJER NE ŽELI DA RAZGOVARA: Pregovori o Bregzitu bi mogli da se završe do kraja nedelje?

Britanska vlada je spremna da pregovore o Bregzitu završi ove nedelje, javljaju mediji, navodeći da irski premijer Leo Varadkar ne želi da razgovara.

Pozivajući se na izvor u sedištu britanskog premijera u Dauning stritu, navodi se da francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel verovatno neće podstaći Evropsku uniju da razgovara o ponudi Velike Britanije o uslovima njenog izlaska iz Unije, dok Irska ne bude spremna za pregovore.

Postoji dosta ljudi u Parizu i Berlinu koji bi želeli da razgovaraju o našoj ponudi, ali Merkelova i Makron neće pritiskati glavnog pregovarača EU Barnijea, osim ako Irska ne kaže da želi da pregovara – rekao je izvor za magazin.

Kako se navodi, vlada u Londonu je odlučna da postigne sporazum sa Briselom o dogovorenom Bregzitu, ali ne želi da odlaže izlazak iz Unije za šta je krajnji rok 31. oktobar.

Izvor: B92
Foto: Twitter/ecoeurope/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter