Izvor:
08.10.2019 u 08:24
0

ZARIF APELOVAO: Iran protiv turske vojne akcije u Siriji!

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamed Džavad Zarif rekao je, u telefonskom razgovoru s turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, da se Iran protivi turskoj vojnoj akciji u Siriji i apelovao na poštovanje njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Zarif i Čavušolu razgovarali su sinoć, nakon što je američki predsednik Donald Tramp rekao da ostavlja onima koji su uključeni u sirijski konflikt da sami reše situaciju.

Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada će morati sami da rešavaju situaciju i odrede šta će uraditi s pripadnicima Islamske države u svom okruženju – naveo je Tramp na Tviteru.

To je bila Trampova prva reakcija od kada je Bela kuća saopštila da povlači američke vojnike sa severoistoka Sirije, čime je, kako ocenjuju agencije, otvoren put za tursku vojnu ofanzivu protiv Kurda.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter