Izvor:
07.10.2019 u 17:47
0

TRAMP OPRAVDAO SVOJU ODLUKU: Američka vojska se povlači iz Sirije!

Američki predsednik Donald Tramp opravdao je u ponedeljak odluku povlačenja američkih vojnika sa severa Sirije.

On je rekao da ostavlja onima koji su uključeni u konflikt da sami reše situaciju.

Turska, Evropa, Sirija, Iran, Irak, Rusija i Kurdi sada će morati sami da rešavaju situaciju i odrede šta će uraditi sa pripadnicima Islamske države uhvaćene u njihovom okruženju- , naveo je Tramp u dugoj poruci na Tviteru.

To je Trampova prva reakcija od kada je Bela kuća saopštila da se povlače američki vojnici, čime se otvara put za tursku vojnu ofanzivu protiv Kurda.

Kurdi su se borili sa nama i dobili su ogroman novac i opremu za to. Decenijama se bore u Turskoj. Želeo sam da se držim dalje od tog konflikta skoro tri godine, ali je za nas došlo vreme da izađemo iz tih smešnih i beskrajnih ratova, od kojih su mnogi plemenski- dodao je Tramp.

Američki predsednik je dodao da će se Amerikanci boriti tamo gde će imati prednost i samo za pobedu.

Tramp je o evropskim džihadistima koje drže Kurdi rekao da je Evropa od SAD zatražila da ih zadrže.

Odgovorio sam da to nećemo, jer smo već učinili veliki uslugu i sada žele da ih čuvamo u američkim zatvorima, a to mnogo košta. Sada su njihovi i neka sami procene šta će s njima- dodao je američki predsednik.

tanjug.rs
Foto: twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter