Izvor:
04.10.2019 u 20:03
0

GUTEREŠ: Poziv demonstrantima da se uzdrže od nasilja!

Komentarišući proteste širom sveta generalni sekretar UN Antonio Gutereš podsetio je danas da su sloboda izražavanja mišljenja i mirno okupljanje osnovna ljudska prava i pozvao snage reda koje obezbeđuju proteste na "maksimalnu uzdržanost".

Kako je rekao portparol UN Stefan Dižarik, Gutereš je posebno ukazao na proteste u Ekvadoru, Južnoj Africi, Hongkongu i Iraku, a u kojima su do sada život izgubile 42 osobe.

Dižarik je preneo da je Gutereš podsetio da su pravo na slobodu izražavanja mišljenja i pravo na mirno okupljanje "kameni temeljci našeg društva" i da su od presudnog značaja za mir, napredak demokratije i razvoj društva.

Gutereš je pozvao demonstrante da se uzdrže od nasilja i apelovao na snage reda da na demonstracije odgovore u skladu sa međunarodnim standardima o ljudskim pravima.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Inside_Syria

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter