Izvor:
04.10.2019 u 17:37
0

VENECUELA MOŽE DA IMA SAMO JEDNOG PREDSEDNIKA: Izjava ruskog premijera Medvedeva! (FOTO)

Venecuela može da ima samo jednog predsednika, izabranog u skladu sa ustavom te zemlje, a to je trenutno Nikolas Maduro, izjavio je danas u Havani ruski premijer Dmitrij Medvedev.

– Voleo bih da kažem nekoliko reči o Venecueli. Verujem da je rešavanje unutrašnjih problema, koji mogu da postoje u bilo kojoj zemlji i koji ne predstavljaju ništa neobično, u iskljucivoj nadležnosti Venecuelanaca i da ono mora da bude obavljeno kroz razgovore u strogom skladu sa njihovim ustavom – rekao je Medvedev.

Ruski premijer, kojem je u Havani uručen počasni doktorat Fakulteta političkih nauka, rekao je i da je gotovo 70 odsto zemalja u svetu pogođeno rezličitim oblicima sankcija.

Medvedev je na ceremnoniji na Univerzitetu u Havani rekao da su nelegitimne unilateralne sankcije način da se zemlje prisile da ispunjavaju nefleskibilna pravila koja su nametnule druge zemlje.

– Takve restriktivne mere, ne samo da predstavljaju kaznu za vlade koje slede nezavisnu politiku i za one koji donose odluke, već, pre svega ,način da se meša u unutrašnje poslove pojedinih zemalja – kazao je Medvedev.

On je upozorio da je glavni problem sankcija to što ograničavaju prava i slobode građana koji žive u zemljama pogođenim tim merama.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/MedvedevRussiaE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter