Izvor:
04.10.2019 u 15:15
0

ZA SVE KOJI BUDU ODBIJALI MIGRANTE, SLEDE SANKCIJE! (FOTO)

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis izjavio je danas da će Grčka pozvati Evropsku Uniju da uvodi sankcije onim članicama koje odbijaju da prihvate migrante.

– Reći ću ovo veoma jasno: pokrenuću pitanje posebnih sankcija za one zemlje EU koje odbijaju da učestvuju u fer raspodeli migranata. To je čin hipokrizije. Ne možete da uživate u povlasticama a da ne prihvatite 1.000 do 2.000 migranata kao deo evropskog rešavanja tog problem – rekao je Micotakis.

Grupa članica EU iz centralne i istočne Evrope, među kojima su Mađarska, Poljska i Češka usrotivile su se kvotama za relokaciju migranata koje je naložila EU, a Grčka smatra da se time nepravedno raspodeljuje teret na Grčku, Španiju i Italiju.

Evropski komesar za izbeglice Dimitris Avramopulos i nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer danas su nakon Turske posetili Grčku, kao deo pritiska da što pre počne raspodela migranata čiji su zahtevi odbijeni iz Grčke u Tursku.

– U prethodnih nekoliko nedelja i meseci povećao se priliv ilegalnog dolaska migranata u Grčku. Potrebno je hitno reagovati kako bi se pojačala prevencija i detekcija ilegalnih dolazaka migranata iz Turske – rekao je Avramopulos.

Izvor: Tanjug
Foto:
Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter