28°C

Beograd

BOGOTA: Kolumbijska političarka pobegla iz zatvora kroz prozor stomatološke ordinacije! (VIDEO)

Kolumbijska političarka koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog kupovine glasova, pobegla je u utorak iz zatvora nakon što joj je dopuštena poseta stomatologu.

Aida Merlano (43) uspela je pobeći kroz prozor zubarske ordinacije u Bogoti tako što se pomoću crvenog konopca spustila na ulicu i odjurila na motoru. Njen beg su snimile nadzorne kamere.

Sve je očigledno bilo dobro isplanirano, jer ju je sa zadnje strane ordinacije čekala osoba na motoru. Pre nego što su se odvezli, bivša zastupnica je pažljivo stavila kacigu na glavu.

Iz zatvora su poručili kako je istraga u toku i kako je ponuđena nagrada od 50 miliona kolumbijskih pezosa (oko 13.000 evra) za informacije o tome gde se nalazi Merlano.

Aida Merlano je prošlog meseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine.

Nije poznato zašto joj je dozvoljen odlazak stomatologu, kratkotrajni boravak van zatvora obično se dopušta samo u vanrednim situacijama. Tog istoga dana imala je saslušanje na kom se trebalo razmatrati o mogućnosti smanjenja izrečene zatvorske kazne.

Izvor: B92
Foto: Youtube/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar