Izvor:
21.09.2019 u 13:45
0

MALTA: Primljeno 265 migranata!

Malta je primila danas 265 migranata, uključujući 36 sa spasilačkog broda "Viking sa okeana", ali su se operatori broda žalili da su malteške vlasti odbile da prime više od 180 migranata koji se nalaze na brodu.

Malteške oružane snage su saopštile da je 229 migranata spaseno iz tri broda koja su se nalazila u malteškoj spasilačkoj zoni, preneli su svetski mediji.

Još 36 migranta prebačeno je na malteški patrolni brod sa "Vikinga sa okeana", koji ih je spasao u malteškoj zoni.

Lekari bez granica koji upravljaju tim spasilačkim brodom su, međutim, napisali na svom Tviter nalogu da je jos 182 preživelih, među kojima beba, deca i trudnica, ostalo na brodu.

To predstavlja diskriminatorsku, arbitrarnu i nehumanu prirodu sistema koji daje prioritet političkim igrama u odnosu na ljudske živote i dostojanstvo, saopštila je ta hukmanitarna organizacija.

Malta je ustrvdila da su ti ljudi "pokupljeni" izvan spasilačke zone.

Ona je primila više od 300 migranata sa "Vikinga sa okeana" u avgustu pod uslovom da će oni biti raspoređeni u druge evropske države, ali većina se još uvek nalazi na Malti.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter