29°C

Beograd

IZVRŠNOM DIREKTORU 100 MILIONA EVRA BONUSA: "Rajaner" planira da ukine od 500 do 700 radnih mesta!

Niskobudžetna irska vazduhoplovna kompanija "Rajaner" planira da ukine od 500 do 700 radnih mesta.

Ovo je objavio izvršni direktor Mihael O'Leri, koji bi istovremeno zahvaljujući zelenom svetlu deoničara u narednih pet godina mogao da računa na 100 miliona evra bonusa.

"Rajaner" ima više od 500 pilota, rekao je O'Leri, najavivši da planira da ukine između 500 i 700 radnih mesta, uključujući i ona u sedištu kompanije u ​​Dablinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mesečni dopust dok bi ostali od sledeće nedelje mogli da počnu da dobijaju obaveštenja o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

"Rajaner" u Evropi zapošljava oko 17.000 radnika a uprava je u julu upozorila da bi mogla da ukine čak 900 radnih mesta.

Paralelno su deoničari tesnom većinom glasova, 50,5 odsto, odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O'Leriju u narednih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 miliona evra ako profitabilnost ili cena deonica kompanije u tom periodu budu udvostručene.

U protekle dve godine cena Rajanerove deonice otprilike je prepolovljena zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenju letova zbog prizemljenja Boinga 737 MAX.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar