Izvor:
16.09.2019 u 13:56
0

TRAMP “PROZVAO“ IRAN: Kažu da nemaju ništa sa napadom u Saudijskoj Arabiji! Videćemo!

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je danas "prozvao" Iran u vezi sa napadom na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, dovodeći u pitanje tvrdnje Teherana da nema ništa sa tim napadom.

Setite se kada je Iran oborio dron, tvrdeći da je bio u njihovom ''vazdušnom prostoru'', a zapravo nije bio ni blizu. Čvrsto su se držali te priče znajući da je to velika laž. Sada kažu da nemaju ništa sa napadom u Saudijskoj Arabiji. Videćemo? – napisao je Tramp na Tviteru.

Dva dana nakon što je izveden napad na naftna postrojenja Saudi Armako, svetski ekonomski i politički moćnici diskutuju o tome kakve će posledice to imati na uzdrmano naftno tržiste, odnosno kako će se razviti situacija posle tvrdnji SAD da Iran stoji iza napada, a ne Huti koji su preuzeli odgovornost.

SAD su objavile satelitske snimke, kao i tvrdnje obaveštajaca da je Iran krivac za napade na saudijska naftna postrojenja.

Iran odbacuje bilo kakvu umešanost u subotnje napade, za koje su odgovornost preuzeli jemenski pobunjenici Huti, koje inače Iran podržava, ali neimenovani američki zvaničnici su u razgovoru sa američkim i stranim novinarima naveli da pravac i obim napada dovode u sumnju na umešanost Huta.

Donald Tramp je izjavio da su SAD spremne "kao zapeta puška" za potencijalni odgovor na napade na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji.

Napad na postrojenje Saudi Aramko paralisao je proizvodnju više od polovine globalnog dnevnog izvoza Saudijske Arabije i više od pet odsto svetske dnevne proizvodnje sirove nafte.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/New York Daily News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter