Izvor:
15.09.2019 u 08:09
0

U TUNISU DANAS IZBORI: Nema ubedljivog favorita! (FOTO)

U Tunisu se danas održavaju predsednički izbori na kojima nema ubedljivog favorita, a glavno pitanje s kojim je suočena ova zemlja su ekonomski problemi.

Tunis je pre osam godina svrgnuo autokratsku vlast u revoluciji koja je inspirisala pobune u Egiptu, Jemenu, Bahreinu, Libiji i Siriji.

Pažnja međunarodne javnosti, posebno arapskih zemalja, usmerena je na umerenu islamističku partiju Enahda. Građani Tunisa s pažnjom prate i sudbinu medijskog mogula Nabila Karuija, predsedničkog kandidata koji se nalazi u zatvoru zbog optužbi za pranje novca i utaju poreza, što on negira.

Među 26 kandidata su i premijer Jusef Čahed, kao i dva bivša premijera i predsednik. Ako niko od kandidata ne bude osvojio više od 50 odsto glasova u prvom krugu izbora, biće održan drugi krug glasanja.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/rtvbn1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter