Izvor:
12.09.2019 u 10:42
0

RUSIJA: Osuda za Netanjahuov plan da anektira dolinu Jordan

Rusija je osudila plan izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za anektiranje doline Jordana, uoči sastanka izraelskog lidera i predsednika Vladimira Putina planiranog za danas popodne, upozorivši da bi to moglo ozbiljno da poveća regionalne tenzije.

Netanjahu, koji se kandiduje za ponovni izbor 17. septembra, objavio je u utorak da namerava da "primeni izraelski suverenitet" na dolinu Jordana i severno Mrtvo more, teritorije na Zapadnoj obali koju je Izrael zauzeo u ratu na Bliskom Istoku 1967. godine.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je kasno u sredu da je zabeležilo "negativnu reakciju arapskog sveta" na najavu Netanjahua.

– Delimo zabrinutost zbog takvih planova izraelskog rukovodstva, čija primena bi mogla naglo da eskalira napetosti u regionu, potkopa nadu za uspostavljanje dugo očekivanog mira između Izraela i njegovih arapskih suseda – saopšteno je iz Ministarstva.

Netanjahu i Putin trebalo bi danas da razgovaraju u ruskom crnomorskom gradu Sočiju.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter