Izvor:
11.09.2019 u 06:13
0

SVE JE TO ZBOG TALIBANA: Džone, previše si se osilio!

Američki predsednik Donald Tramp i dosadašnji savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton imali su prošle noći žestoku raspravu zbog Trampovog plana da primi lidere talibana u Kemp Dejvidu.

Nije jasno da li se rasprava vodila preko telefona ili uživo.

Od neimenovanog izvora iz Trampovog okruženja navodi se da je Bolton mesecima iritirao ljude ne samo zbog različitih političkih stavova, već i zbog načina na koji se ponašao.

Izvor je precizirao da je Bolton zvaničnike Bele kuće iritirao svojom taktikom, stilom i hrabrim nastupima.

Na primer, kaže jedan izvor, Bolton je putovao sa mnogo pripadnika osoblja, ponekad ne istim avionom kao predsednik i ponašao se skoro kao da je državni sekretar.

Bolton nije bio u sukobu samo sa Majkom Pompeom, već ga nije podnosio ni šef osoblja Bele kuće Mik Malveni.

Bolton je otpušten tako naglo da je on čak ujutro predsedavao sastankom visokih zvaničnika administracije iz Saveta za nacionalnu bezbednost.

Izvor navodi da je sastanak, čija su tema bile izbeglice, održan po planu i da nije bilo nikakvih naznaka da će Bolton dobiti otkaz.

Sastanak je održan samo sat vremena pre Trampove objave na Tviteru da je savetnik za nacionalnu bezbednost otpušten.

Većina zvaničnika za Boltonov odlazak saznala je upravo iz Trampovog tvita. Tramp je naveo da je Boltona otpustio zbog velikih neslaganja o brojnim pitanjima.

On je na Tviteru naveo da je prethodne noći obavestio Boltona da njegove usluge više nisu potrebne Beloj kući i da se snažno protivio brojnim njegovim predlozima, kao i drugi u administraciji.

Bolton je izjavio da je on u ponedeljak uveče ponudio ostavku predsedniku Trampu, na šta mu je ovaj predložio da razgovaraju sutra.

On je to napisao na svom Tviteru, a nakon što je Tramp izjavio da je on Boltonu predložio da podnese ostavku.

Bolton je imenovan za savetnika u Trampovoj administraciji u aprilu 2018. godine, nakon što je sa te funkcije smenjen general H.R. Mekmaster.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/CBS News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter