Izvor:
07.09.2019 u 17:17
0

DŽONSON MOŽE DA ZAVRŠI IZA REŠETAKA? Bez obzira na sve, odlaganja Bregzita NEMA!

Iako je britanski parlament izglasao zakon po kome je Bregzit bez sporazuma sa EU nezakonit, premijer Boris Džonson je rekao da neće pristati na dalja odlaganja, međutim, zbog toga bi mogao da završi iza rešetaka.

Džonson je rekao da neće pristati na odlaganje Bregzita iako ga novi zakon na to obavezuje.

Dominik Griv, jedan od poslanika koji su izbačeni iz Konzervativne stranke jer nisu podržali Džonsonove planove, i bivši državni tužilac, kaže da se premijer ponaša kao razmaženo derište.

– Ukoliko odbije da se povinuje zakonu, biće poslat u zatvor zbog nepoštovanja vlasti- rekao je.

Nekadašnji sudija Vrhovnog suda lord Sampšon rekao je da postoji nekoliko načina na koji se može sprovesti zakon. Poslanici mogu podneti zahtev da se Džonsonu naredi da odobri odlaganje Bregzita.

Ukoliko Džonson i tad odbije da se povinuje, sudija može da naredi da vladin zvaničnik u ime premijera potpiše odlaganje.

– Nije kao da će ga otpratiti u zatvor Pentonvil, neće biti toliko dramatično– dodao je.

Naši sagovornici smatraju da će Džonsona napustiti saradnici jer niko ne želi da radi sa čovekom koji svesno krši zakon.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/ RTS Oko- Zvanični kanal/ Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter