Izvor:
07.09.2019 u 12:28
0

STOP KLIMATSKIM PROMENAMA: Klimatski aktivisti zauzeli crveni tepih na Mostri!

Nekoliko stotina demonstranata preuzelo je danas crveni tepih na Venecijanskom folmskom festivalu, zahtevajući da se preduzme akcija u borbi protiv klimatskih promena i da se zabrani ulazak kruzerima u taj grad.

Oko 300 demonstranata u belim zaštitnim odelima selo je na crveni tepih na kojem su se proteklih dana slikale holivudske zvezde kao što su Bred Pit, Skarlet johanson i Joakin Feniks.

Okruženi policijom, oni su uzvikivali slogane i nosili transparente sa natpisima: "Naša kuća gori" i "Ne kruzerima", prenose mediji.

– Želimo da se obrati pažnja na krizu u vezi sa klimatskim promenama, jer mislimo da je to najvažnija stvar na svetu u ovom trenutku – rekla je Kjara Burati, članica venecijanskog Komiteta protiv kruzera.

Festival koji se održava na ostrvu Lido svečano se zatvara večeras, a Burati je najavila da će demonstranti protestovati i na drugim mestima tokom dana.

Demonstranti, među kojima su pripadnici italijanskih i inostranih grupa, učestvuju u petodnevnom venecijanskom Klimatskom kampu.

Venecija i njena laguna nalaze se na listi UNESKOVE svetske baštine, a različite grupe već dugo zahtevaju da se kruzerima zabrani pristup.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter