Izvor:
02.09.2019 u 10:03
0

PORTPAROL MINISTARSTVA SPOLJNIH POSLOVA PORUČIO: Iran će smanjiti obaveze iz nuklearnog sporazuma!

Iran će preduzeti jače korake u smanjenju svojih obaveza u okviru nuklearnog sporazuma iz 2015. godine sa svetskim silama, ukoliko evropske zemlje ne preduzmu nešto kako bi spasile sporazum, izjavio je danas portparol iranskog Ministasrstva spoljnih poslova Abas Musavi.

Iran se priprema za smanjenje svojih obaveza iz sporazuma, ukoliko evropske države ne pokažu dovoljno odlučnosti. Treći korak je osmišljen i biće jači od prvog i drugog koraka za stvaranje ravnoteže između iranskih prava i obaveze prema sporazumu – rekao je on.

Portparol iranske vlade Ali Rabiei novinarima je rekao da ta strategija predstavlja "obavezu za obavezu".

Trebalo bi da se kupuje iranska nafta, a novac od prodaje trebalo bi da bude dostupan da bi mogao da se vrati u Iran. To je agenda za naše razgovore – rekao je Rabiei.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter