Izvor:
01.09.2019 u 18:36
0

TRAGEDIJA U FRANCUSKOJ: Avganistanac nožem ubio mladića i ranio osmoro!

Muškarac iz Avganistana bio je u "psihotičnom stanju" i na drogama kad je nožem ubio jednu osobu a ranio osam u Francuskoj, ali istražitelji nisu otkrili nikakve veze sa terorizmom, izjavio je danas regionalni tužilac.

Psihijatrijskom procenom muškarca u pritvoru otkriveno je da je doživeo "paranoični delirijum" i čuo glasove koji su mu govorili da ubije nekoga tokom napada u subotu, rekao je tužilac Nikola Žakue.

Mladić star 19 godina umro je nakon što je u napadu izboden nožem ispred stanice metroa u predgrađu Liona.

Prema rečima tužioca, prolaznici su okružili i uhapsili napadača pre nego što je policija stigla.

Njihova hrabra, odgovorna intervencija bila je presudna – rekao je Žakue novinarima.

Muškarac iz Avganistana živi u francuskom centru za tražitelje azila, ima privremenu boravišnu dozvolu u Francuskoj i prvi put se registrovao 2009. godine, rekao je tužilac.

Čovek nije javno imenovan, ali nije bio ni na jednoj listi ekstremističkih organizacija, rekao je Žakue.

Dvoje od osam povređenih ljudi i dalje je hospitalizovano.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter