Izvor:
01.09.2019 u 18:14
0

NETANIJAHU PORUČIO: Izrael spreman za svaki scenario posle sukoba sa libanskim Hezbolahom!

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je Izrael spreman za svaki scenario posle najnovijeg sukoba izraelskih snaga sa libanskim Hezbolahom.

Bili smo napadnuti sa nekoliko protivtenkovskih mina. Odgovorili smo sa 100 projektila, vatrom iz vazduha i različitim drugim merama. Trenutno smo u konslultacijama u vezi sa onim što bi moglo da se dogodi – kazao je Netanijahu.

Netanijahu je u izjavi novinarima, koju je dao samo na hebrejskom posle sastanka sa predsednikom Hondurasa, nije bio oštar, kao što je to uobičajeno kada govori o neprijateljima Izraela.

Mogu da dam jedno vašno saopštenje – nemamo nikakvih žratava, nemamo povređenih, nemamo nijednu ogrebotinu – dodao je Netanijeahu, koji nije želeo da odgovara na pitanja.

Izraelska vojska saopštila je ranije danas da su antitenkovske rakete iz Libana gađale vojnu bazu i vozila i da je Izrael uzvratio vatrom na južni Liban.

Kako je preneo AP, izraelska vojska je saopštila i da se čini da je sukob okončan.

Libanski Hezbolah, koji uživa podršku Irana, saopštio je prethodno da su njegovi lovci pogodili izraelsko vozilo, ubivši ili ranivši vojnike koji su se u njemu nalazili.

Izrael je u stanju pripravnosti od mogućeg sukoba sa Hezbolahom, nakon što je dronovima napao ono štosu zvaničnici nazvali metom u predgrađu Bejruta gde se nalaze postrojenja za pravljenje raketa s preciznim navođenjem.

Lider libanskog Hezbolaha Hasan Nasralah izjavio je juče da ta radikalna grupa poseduje rakete s preciznim navođenjem, ali je negirao da, kako tvrdi Izrael, ima fabrike za njihovu proizvodnju u Libanu.

Nasralah je ponovio pretnje Izraelu rekavši da Izrael mora da plati cenu za svoj nedavni napad.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter