Izvor:
08.05.2016 u 21:52
0

MEKSIKO: Umeren zemljotres pogodio jug zemlje

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali potresao je rano jutros jug Meksika. Epicentar je bio u južnoj pacifičkoj državi Gerero, a osetio se i uglavnom gradu Meksika koji se nalazi na oko 300 km udaljenosti.

Luis Felipe Puente, državni šef hitnih službi, saopštio je na svom Tviter nalogu da nije bilo neposrednih izveštaja o šteti u južnom delu Meksika, uključujući i države Puebla, Čiapas i Gerero gde se zemljotres najjače osetio.

Rojters prenosi da su u prestonici Meksika ''Meksiko Gradu'' mnogi napustili svoja radna mesta i kuće tokom potresa i kao i da je zemljotres aktivirao alarme širom grada.

Jutrošnji zemljotres spada u umerenije zemljotrese i srećim prošao je bez žrtava i većih oštećenja.

Oblast u kojoj se nalazi prestonica Meksika podložna je zemljotresima jer se većim delom nalazi na sedimentnom terenu isušenih jezerskih basena.

U zemljotresu jačine 8,1 stepeni po Rihteru, koji se dogodio 1985. godine, u Meksiko Sitiju je poginulo najmanje 6.000 ljudi i uništen je veliki broj zgrada.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/Reuters,TeleSurTv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter