Izvor:
21.08.2019 u 13:00
0

ATINA POD PRITISKOM: Neće da ugrozi odnose sa SAD!

Grčka je danas poručila da neće ugroziti svoje odnose sa SAD pružanjem pomoći iranskom tankeru za koji se veruje da se kreće ka nekoj od njenih luka.

Zamenik šefa grčke diplomatije Miltijadis Varviciotis rekao je da je Atina pod pritiskom američkih vlasti, koje tvrde da je tanker povezan sa jednom organizacijom koja je pod sankcijama.

Varviciotis je naveo da je 330 metara dugačak tanker, u svakom slučaju, previše veliki da bi mogao da uplovi u neku od grčkih luka.

Tanker, ipak, može da uplovi u grčke vode ili da se usidri na moru, kazao je Varviciotis, dodajući da će, ako do toga dođe, Atina videti šta će preduzeti.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je ranije da će SAD preduzeti sve što je moguće kako bi sprečile da iranski tanker u Sredozemlju dostavi naftu Siriji i na taj način prekrši američke sankcije.

Pompeo je upozorio zvaničnu Atinu da ne pomaže iranskom tankeru i zapretio sankcijama ukoliko se to dogodi, prenosi Rojters.

Grčka je saopštila da nije dobila nikakav zahtev od plovila da pristane u jednoj od njenih luka.

– Jasno smo stavili do znanja da bilo ko ko dodirne brod, bilo ko ko im dopusti da pristanu, rizikuje da mu SAD uvedu sankcije – rekao je Pompeo.

Na tankeru se nalazi oko dva miliona barela nafte.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter