VIGEMARK: U ovom trenutku, niko ne govori o članstvu u NATO!

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas da žali što nije održana sednica Predsedništva BiH i što nije došlo do imenovanja mandatara za sastav Saveta ministara BiH. 

- Mi u EU shvatamo da je to povezano s drugim pitanjima, kao što je put BiH prema NATO-u i za nas je važno da se oba procesa mogu neometano odvijati. U ovom trenutku, niko ne govori o članstvu - rekao je Vigemark novinarima u Banjaluci.

Cilj BiH je, dodao je, članstvo u EU, a kako je rečeno i 5. augusta, biće potrebne neke dodatne odluke da bi se dalje rešavalo pitanje NATO-a. 

- Ono što je sada važno jeste da svi stanu na loptu. Prošlo je deset meseci, a vlast još nije formirana i mora se misliti na opšti interes građana u oba entiteta -  naveo je Vigemark. 

Prema njegovim rečima, nedavni sporazum o principima formiranja vlasti lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a jeste dobar polazni osnov, a da će, kada se formiraju vlasti, na njima biti da implementiraju taj, kako je istakao, načelni dogovor. 

- Kao i svaki drugi politički dogovor, i on je podložan različitim tumačenjima, ali ono što je važno jeste da sednu zajedno, da razgovaraju, da se ne povlače u svoje rovove, već da razgovaraju i pokušaju doći do dogovora koji će funkcionisati - naglasio je Vigemark. 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

 

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro