Izvor:
12.08.2019 u 14:16
0

ŠEF IRAČKE DIPLOMATIJE PORUČIO: Nije nam potrebna pomoć stranih sila!

Šef iračke diplomatije Mohamed al-Hakim kaže da Iraku i drugim arapskim državama Persijskog zaliva nije potrebna pomoć stranih sila u obezbeđivanju plovidbe.

Al-Hakim navodi da bi se na tom ključnom pomorskom putu u tom slučaju pogoršale tenzije u regionu. Al-Hakim je na Tviteru naveo da su regionalne države sposobne da same obezbede strateški važan put.

Taj tvit je bio odgovor na pokušaje američke vlade da u Ormuskom moreuzu uspostavi pomorsku bezbednosnu operaciju pod vođstvom SAD.

Iran je nedavno zaustavio nekoliko brodova u moreuzu. SAD žele da međunarodna koalicija nadgleda i eventualno pruži pratnju trgovačkim brodovima u Zalivu.

Velika Britanija je prošle nedelje saopštila da bi se priključila takvoj misiji, i za sada je jedini američki saveznik koji je to učinio. Irački ministar je naveo i da je neprihvatljivo da u takvoj misiji učestvuje Izrael.

Ne zna se da li je Izrael pozvan da učestvuje.

Izvor: B92
Foto: Mohamed Ali Alhakim/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter