Izvor:
12.08.2019 u 13:51
0

ZAVRŠENA POSLEDNJA RUNDA PREGOVORA: SAD smanjuje vojno prisustvo u Avganistanu!

Talibani i američki pregovarači završili su poslednju rundu pregovora o zaključivanju sporazuma koji bi omogućio da SAD smanje vojno prisustvo u Avganistanu.

Portparol talibanskih pobunjenika Zabihulal Mudžahid izjavio je da je poslednja, osma runda završena kasno sinoć i da su pregovori bili dobri, dodajući da su se delegacije dogovorile da se ponovo sastanu.

Američka ambasada u Kabulu nije komentarisala pregovore dok je američki izaslanik Zalmaj Halilzad u nedelju rekao da se nada da Avganistan za naredni Kurban-bajram neće biti u ratu.

SAD i talibani su pre godinu dana pokrenuli direktne pregovore. Vašington želi da smanji vojno prisustvo u Avganistanu gde trenutno ima 14.000 američkih vojnika.

Američki predsednik Donald Tramp je u nekoliko navrata rekao da želi da povuče vojnike.

Dogovor talibana i SAD ne bi omogućio kraj rata jer talibanski pobunjenici treba još da postignu mirovni sporazum sa vladom u Kabulu.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter