Izvor:
08.05.2016 u 01:34
0

HAOS U BERLINU: Flaše lete na sve strane, POLICIJA ispaljuje SUZAVCE (VIDEO)

Nemačka policija uhapsila je nekoliko osoba i ispalila suzvac kada je više pristalica levičarskih demonstracija, održanih danas u Berlinu u sklupu kontra-protesta okupljenim desničarima, pokušalo da probije barikade između dve grupe i gađalo policiju flašama, rekao je portparol policije.

On je dodao da je situacija ubrzo stavljena pod kontrolu.

Mediji različito izveštavaju o tome koliko je ljudi danas učestvovalo u protestima i kontra-protestima u nemačkoj prestonici.

Rojters navodi, pozivajući se na policiju, da se okupilo oko 1.800 pristalica ekstremne desnice, koji su protestovali zbog politike otvorenih vrata prema izbeglicama koju zastupa kancelarka Angela Merkel, i ističe da je taj broj upola manji nego što je očekivano.

Istovremeno, 7.500 učesnika kontra-demonstracija šetalo je nemačkom prestonicom, dodaje britanska agencija.

AP javlja da se ispred sedišta nemačke kancelarke okupilo oko hiljadu pristalica ekstremne desnice i oko 4.500 učesnika kontra-demonstracija, a dve grupe razdvajala je policija.

Kontra-demonstranti su povremeno bacali flaše i krigle, koje su pale na oko 150 metara od desničara, uzvikujući "Nacisti napolje".

Pristalice ekstremne desnice danas su tokom prostesta nosili parole "Bez islama na nemačkoj teritoriji" i "Merkel mora da ode" i mahali nemačkim zastavama ispred glavne železničke stanice u Berlinu.

Dok su desničari uzvikivali svoju mantru "mi smo ljudi" koja se čuje na svim njihovim skupovima, građani koji su prolazili iza policijskog kordona su im uzvratili "ne, niste".

Oko 1,1 miliona migranata došlo je u Nemačku prošle godine, izazivajući opštu zabrinutost kako će se zemlja izboriti sa prilivom tolikog broja migranata.

Pogledajte kako su danas izgledale ulice Berlina:

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/TelegraphNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter