Izvor:
08.05.2016 u 01:21
0

UNIŠTILA SE: Namazala karmin i završila u bolnici (FOTO)

O tome koliko pojedina kozmetika može da ugrozi ljudsko zdravlje govori primer devojke iz Amerike koja je završila u hitnoj pomoći zbog karmina.

Naime, Lili Mauris je kupila novi ruž za rođendan svog supruga i nosila ga je samo jedno veče, a već sledećeg jutra su joj usne toliko natekle da je počela da se guši i morala je da zatraži medicinsku pomoć. Ona je odlučila da o tome piše na Fejsbuku kako bi upozorila druge ljude.

Lekari, međutim, kažu da nema bojazni po ostale korisnice ove marke karmina, jer je devojka verovatno alergična na samo jedan sastojak šminke, a malo je verovatno da bi veći broj korisnika mogao da ima istu alergiju.

Iz kompanije koja je proizvela sporan ruž navode da joj je sva njihova pomoć na raspolaganju. Ta firma inače na svojim proizvodima ističe da upotrebljava antialergojske sastojke. Stručnjaci kažu da su sastojci uobičajeni za ruž, ali da taj karmin sadrži određeni miris koji može da izazve alergijske reakcije kod manjeg broja ljudi.

HappyTV.rs
Foto: Facebook/Lilly Cleopatra Maurice

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter