Izvor:
07.05.2016 u 23:27
0

BERLIN: Hiljadu DESNIČARA na protestu protiv ANGELE MERKEL

Oko hiljadu pristalica ekstremne desnice okupilo se danas u Berlinu protestujući protiv politike otvorenih vrata prema izbeglicama koju zastupa kancelarka Angela Merkel.

Demonstranti su nosili parole "Bez islama na nemačkoj teritoriji" i "Merkel mora da ode" i mahali nemačkim zastavama ispred glavne železničke stanice u Berlinu.

Dok su desničari uzvikivali svoju mantru "mi smo ljudi" koja se čuje na svim njihovim skupovima, građani koji su prolazili iza policijskog kordona su im uzvratili "ne, niste", prenosi AP.

Oko 1.1 miliona migranata došlo je u Nemačku prošle godine izazivajući opštu zabrinutost kako će se zemlja izboriti sa prilivom tolikog broja migranata.

Međutim, desničarski protest privukao je tek petinu onih za koje su organizatori očekivali da će se pojaviti, a u znak podrške kancelarki održano je i nekoliko kontramitinga širom Berlina.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/End_of_Europe

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter