Izvor:
17.06.2019 u 16:51
0

BELA KUĆA: Plan Irana je nuklearna ucena!

Plan Irana o prekoračenju granica za nuklearno obogaćivanje predstavlja "nuklearnu ucenu" i na nju se mora odgovoriti povećanim međunarodnim pritiskom, izjavio je danas portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Geret Markiz.

– Planovi obogaćivanja Irana mogući su samo zato što je užasan nuklearni dogovor ostavio njihove sposobnosti netaknute – rekao je Markiz.

– Predsednik Tramp je jasno stavio do znanja da nikada neće dozvoliti Iranu da razvije nuklearno oružje – rekao je on i dodao da se na nuklearnu ucenu režima mora odgovoriti povećanim međunarodnim pritiskom.

Iran će u narednih 10 dana probiti ograničenje zaliha uranijuma koje su određene nuklearnim sorazumom Teherana sa svetskim silama, izjavio je ranije danas Behrouz Kamalvandi.

On je upozorio da Iran ima potrebu za obogaćenim uranijum do 20 procenata što je samo korak od nivoa za izradu nuklearnog oružja.

Kamalvandi je rekao da je Iran već učetvorostručio proizvodnju nisko obogaćenog uranijuma i rekao da će Teheran povećati nivoe obogaćivanja uranijuma "na osnovu potreba zemlje".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter