Izvor:
17.06.2019 u 14:49
0

IRAN ĆE ODUSTATI OD SPORAZUMA O NEŠIRENJU NUKLEARNOG ORUŽJA!

Iran će odustati od sporazuma o neširenju nuklearnog oružja (NPT), ukoliko evropske sile ne sačuvaju nuklearni sporazum postignut 2015. koji je Vašington napustio prošle godine, izjavio je danas šef nuklearnog odbora iranskog parlamenta Modžtaba Zolnour.

– Nije ostalo mnogo vremena do kraja ultmatuma od 60 dana koji je Iran dao Evropljanima da bi se spasio sporazum (iz 2025)", rekao je Zolnour i dodao da će nakon toga Iran suspendovati sprovođenje sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

Napetost između Teherana i Vašingtona je povećana od kada se predsednik SAD Donald Tramp povukao prošle godine iz međunarodnog nuklearnog sporazuma između Irana i velikih sila, na osnovu koga je Iran pristao da ograniči svoj nuklearni program u zamenu za ublažavanje pojedinih sankcija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter