Izvor:
16.06.2019 u 20:40
0

Rumun izabran za gradonačelnika nemačkog Gerlica!

Na danas održanim izborima za gradonačelnika Gerlica u istočnoj Nemačkoj, najviše glasova – 55,1 odsto, osvojio je Oktavijan Ursu, poreklom iz Rumunije.

Ursu (51), muzičar i član Hrišćansko demokratske unije Angele Merkel, pobedio je kandidata Alternative za Nemačku Sebastijana Vipela (36), koji je osvojio 44,9 odsto glasova, prenosi AP.

Ursu je došao u Nemačku 1990. godine iz Rumunije, a u kampanji za gradonačelnika pomogli su mu glumci, reditelji i drugi koji su snimali filmove o Gerlicu, a koji su javno pozivali da se ne glasa za kandidata AfD.

– Nemojte podleći mržnji i neprijateljstvu, neskladu i isključenosti – navodi se u pismu koje su potpisale brojne javne ličnosti.

AfD je osudila pismo, nazvavši ga "nepoželjnim savetom".

Grad Gerlic nalazi se blizu nemačko-poljske granice, a poslednjih godina privukao je brojne turiste, ali i holivudske reditelje.

U njemu su snimljeni filmovi "Veliki hotel Budimpešta" 2014, "Prokletnici" Kventina Tarantina, "Čitač" Stivena Doldrija i mnogi drugi.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter