Izvor:
22.05.2019 u 16:01
0

MAKRON: Barnije ima kvalitete za predsednika EK!

Francuski predsednik Emanuel Makron smatra da bi trebalo razmotriti predlog da glavni pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije bude kandidat za predsednika Evropske komisije.

– Nesporno, Mišel Barnije je čovek sa ogromnim kvalitetima i to je još jednom pokazao prilikom pregovora sa Britancima – rekao je Makron.

On je dodao da je Barnje jedan od evropskih lidera koji imaju visoke kvalifikacije i koji mogu da budu na listi kandidata za najbolja radna mesta u EU.

Kako je rekao, jedan od kriterijuma za narednog predsednika Komisije trebalo bi da bude "iskustvo na najvišem nivou Evropske komisije".

Takav preduslov isključio bi Manfreda Vebera, vodećeg kandidata Evropske narodne partije, koji nikada nije obavljao takav posao.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter